onsdag 27. april 2011

Destinasjon: Warszawa

Da var påsken over for i år, og jeg må si at det har vært en fantastisk fin påske! Mange fridager og strålende vær! Har gått turer, sittet på terrassen, slappet av og nytt solen! Kooos

 
Langfredag reiste jeg med Vibeke avgårde til Warszawa, Polen. Spennende, noe nytt! Formålet med turen var shopping, vin og kos. Og shopping ble det! Med et nytt og stort kjøpesenter like ved hotellet, Zlote Tarasy, brukte vi fredagen til å kikke der. Uheldigvis var det en dårlig start for vår del... selv om det var MASSE kjekke butikker, ble det ikke store shoppingen! 

Derfor bare turen til et annet stort kjøpesenter, Arkadia, visstnok Sentral Europas største. Der ble lørdagens mange timer tilbragt, og vi kom ut igjen med mange poser hver! Og det det var mest av var SKO! Ah, kunne kjøpt en hel haug! Vi følte oss fornøyd med shoppingen da senteret stengte (selv om jeg klør i fingrene etter litt mer nå:)). 

Det var mange kjente butikker som Zara, New Look, Dorothy Perkins, I am, Promod, H&M, River Island, ja, you name it!


Søndagen var vi i Gamle Byen, som er på UNESCO's verdensarv liste. Og det var en veldig koselig bydel, med brostein, smale gater og mye liv. Vi satte oss ned og hadde noen glass vin, og spiste en kjempegod steinovns pizza i den minste restauranten jeg noen gang har sett. 


Vi bodde på Intercontinental Hotel, et 5 stjernes hotell til en rimelig penge (vi betalte ca 500 kr natten for et stort og fint dobbeltrom). Det ligger like ved Kulturpalasset, kanskje Warszawa's mest kjente bygning. Øverst i 43 etasje var det et flott basseng og jacuzzi, samt treningssenter. Fantastisk utsikt over byen! Det ligger i business distriktet i byen, som de fleste andre hotellene gjør. Veldig grei beliggenhet og kort vei til ting og tang. Det eneste vi savnet litt var restauranter i området. Det er noen restauranter i kjøpesenteret like ved, men ikke for mange.


Men Warszawa er absolutt en by å anbefale, og mest for de som er ute etter god shopping! Mange kjekke butikker, og det er billig! Jeg reiser gjerne igjen om noen år, men da utenom påsken (for det var faktisk helt stengt 1. og 2.påskedag, noe som merktes). 
GOD TUR

1 kommentar:

  1. Jeg skal kansje til warzsawa på shopping med mamma nå i juni, hvor anbefler du å gå?:-) hva er ca pris på sko og klær? og er det koselige shopping-gater utenom kjøpeseterene?
    mvh Ingrid :-)

    SvarSlett